Contact telefonic: 0746385854


Home » Activitati/proiecte » Ziua Internationala a Mediului in registru educativ

iubim natura

Ziua Internationala a Mediului in registru educativ

P1150105Fii prieten cu natura” este un proiect educational desfasurat de Asociatia Iubim Natura la Gradinita “Raza de soare” din Bacau. In aceasta etapa, a 4-a, intitulata “Sa ne pastram orasul curat” copiilor de la grupa mare a “Iepurasilor” si de la grupa mare a “Buburuzelor” le-a fost citita o poveste educativa despre pastrarea curata a apelor din orasul propriu. Li s-au prezentat, de asemenea, clipuri cu mesaje eco despre pastrarea curata a mediului inconjurator si despre efectele nocive ale deseurilor asupra acestuia.

P1150119Nici nu stim daca sa ne bucuram sau sa ne intristam ca acesti copii cunosc deja sensurile cuvintelor “toxic“, “deseuri“, “poluare” care au aparut in aceste materiale ce le-au fost prezentate.

WP_20150605_036Pe langa aspectul educativ prin lectura si filmulete cu mesageP1150144 eco, aceasta etapa a presupus si constientizarea beneficiilor refolosirii unor materiale (hartie, carton). In stilul binecunoscut “art attack” copiii au confectionat prima parte dintr-o creatie ce urmeaza a fi continuata saptamana viitoare – pe o bucata de carton ce urmeaza a fi suportul pentru creatia saptamanii viitoare, copiii au desenat perspectiva lor despre un Pamant inconjurat de frumuseti unice (mari si oceane, munti, stele, sori si meteoriti, flori, iarba si copaci, fluturi si buburuze), dar care are nevoie si de colectare selectiva si de reciclare – a fost uimitoare migala lor in a desena copii care arunca deseurile separat in containere speciale.

WP_20150605_016Multumim doamnelor educatoare prof. inv. prescolar Margareta Gifei si prof. inv. prescolar Madalina Burghelea Grigoras de la cele doua grupe unde s-a lucrat. Dupa cum se poate observa din poze, la grupa “Iepurasilor” coordonata de dna prof. inv. prescolar Margareta Gifei au fost confectionate si rochitele sau mantii din obiecte refolosite (pahare de plastic, hartie) pentru sublinierea ideii de refolosire integrata in aspectul artistic al actului educational.

Multumim tuturor celor implicati!

10357440_651363268273952_8033360137927930471_nActivitatea a fost condusa de Presedintele Asociatiei Iubim Natura, lector univ. dr. Suciu Andreia Irina,Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de Litere.

In continuare va lasam in compania fotografiilor facute la cele 2 grupe…

This slideshow requires JavaScript.

Daca doriti sa ne sustineti activitatile gasiti mai multe metode aici sau puteti sa donati 10 lei prin sistemul euplatesc.ro. Este un sistem sigur si eficient.

Comentarii

comentarii

%d bloggers like this: