Contact telefonic: 0746385854


Home » Noutati » Poftim in natura… cu bicicleta!

proiect_vernal_bacau

Poftim in natura… cu bicicleta!

Proiectul “Poftim in natura… cu bicicleta!” este desfasurat de Asociatia Vernal Bacau prin doamna Dumea Nela si vizeaza desfasurarea unui set de activitati in aer liber, in maniera non-formala, prin care elevii sa capete informatii dar mai ales deprinderi, in legatura directa cu conservarea biodiversitatii.

 

Acestia ar trebui sa dezvolte o relatie mai stransa cu mediul inconjurator, sa capete deprinderi de invingere a greutatilor prin experiente practice. Maniera in care acestia ajung in locul de desfasurare a primei activitati va fi mai deosebita, cerinta fiind ca elevii sa utilizeze bicicleta ca mijloc de deplasare, renuntand in aceste ocazii la transportul motorizat. Fiind stimulati sa utilizeze bicicleta ca mijloc de deplasare, speram ca in timp sa transforme aceasta alegere in obisnuinta, contribuind pe termen lung la reducerea poluarii orasului nostru si la o populatie mai viguroasa, ce va face mai ales alegeri durabile, prietenoase cu mediul.

 

Prima parte aceea de deplasare pe malul Lacului Bacau II si in Parcul Gheraiesti a avut loc in data de 12.06.2014. Cea de-a doua etapa va avea loc in data de 19.06.2014, in Parcul Cancicov, incepand cu ora 14.30.

 

Elevii care au participat la prima etapa (si nu numai) vor raspunde la un chestionar referitor la biodiversitatea din perimetrul Municipiului Bacau si la identitatea naturala si culturala a orasului nostru. Cei care au participat la prima etapa vor avea avantajul cunostintelor capatate cu acest prilej.

 

Apoi, aceiasi elevi vor crea cu materiale din natura si deseuri (capace PET, bidoane plastic, doze de aluminiu, etc), colectate sau nu in timpul deplasarilor in natura, lucrari originale care sa reflecte identitatea naturala si/sau culturala a orasului nostru. Lucrarile vor fi evaluate de un juriu competent. Juriul va puncta originalitatea, complexitatea creatiei si estetica acestora. Punctajele acumulate la cele doua probe (teoretica si practica) vor conduce la alegerea castigatorilor, ce vor fi rasplatiti cu premii atractive (stick-uri de memorie pentru calculator).

 

Toti elevii inscrisi in concurs si profesorii lor coordonatori vor primi articole promotionale (pixuri si carnetele) personalizate cu insemnele proiectului. Diplomele vor fi avizate de catre ISJ Bacau, Palatul Copiilor Bacau si ARPM Bacau, parteneri in proiect.

 

Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila prin legea 350/2005 de la Consiliul Local Bacau.

 

Asteptam cu interes participarea elevilor bacauani!

 

Comentarii

comentarii

%d bloggers like this: