Contact telefonic: 0746385854


Home » Activitati/proiecte » Merita sa te deranjezi?

fracturare

Merita sa te deranjezi?

PROTEST NATIONAL IMPOTRIVA FRACTURARII HIDRAULICE

Asociatia Iubim Natura va invita duminica, 6 aprilie 2014, incepand cu orele 15.00, in fata Prefecturii Bacau, la un protest impotriva extragerii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă. La Pungești se pregatește primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist. Nebunia exporărilor și exploatărilor resurselor aduce Romania în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonați în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzatori și încet, încet întreaga țară.

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul.

În Pungești lucrările Chevron se desfășoară sub paza Jandarmeriei, ilegalitățile și pericolele fracturării fiind ignorate în defavoarea interesului național și a vieții oamenilor.

Veniti alături de noi în cea mai grea luptă pe care cetățenii o au de dus, lupta pentru supraviețuire în fața unei clase poltice infracționale ce ocrotește interese ilegitime și prigoneste cetățenii îndreptățiti să iși apere viața și viitorul.

Cerem Parlamentului si Guvernului:
1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist.
2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist
3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

%d bloggers like this: