Contact telefonic: 0746385854


Home » Gradina din curtea scolii

Gradina din curtea scolii

 

Suntem incantati sa va anuntam ca incepand cu luna octombrie a acestui an vom demara un curs de gradinarit in scoli, intrebuintand principii din permacultura. (PDF)

Gradina din curtea scolii”, un proiect pilot pentru orasul Bacau, va fi implementat la Scoala Gimnaziala “Mihai Dragan” din Strada Logofat Tautu Nr.7. Cursul se va desfasura, de regula sambata, ca un curs extra-curricular, optional, cu rolul de a completa activitatea educationala printr-o baza de cunostinte aplicate.

Cursul se desfasoara deja in alte 3 orase din tara, Brasov, Pitesti si Bucuresti, fiind initiativa celor de la Romania in Tranzitie. In afara beneficiilor implicite ale unui curs de gradinarit, si anume, formarea bazei unei gandiri sanatoase, sedimentarea unor valori precum grija fata de mediu si fata de propria alimentatie, si obtinerea unei recolte care poate fi gestionata dupa dorinta scolii, exista si alte obiective pe care cursul le are in vedere.

Gradina va fi gandita si dezvoltata ca un sistem agricol sustenabil, care va creste de la an la an, cu fiecare generatie de elevi. Ea va putea fi folosita ca o platforma de aplicare a cunostintelor dobandite pe parcursul orelor desfasurate in clasa. Proiectul vizeaza si implicarea activa a profesorilor pentru ca, in acest fel, gradina sa fie adoptata de catre scoala ca parte integranta a sistemului educational. Fiind deschis tuturor, proiectul se adreseaza intregii comunitati locale, incepand cu parintii elevilor. Prin implicarea treptata a cat mai multor persoane, se creeaza coeziune in societate si se formeaza o baza pentru dezvoltarea durabila locala.

 

Suntem in cautare de voluntari pentru „Gradina din curtea scolii”! Mai mult decat atat, daca doresti sa fii membru al echipei de proiect, te asteptam cu drag!

 

Puteti sustine activitatile noastre donandu-ne 10 lei

%d bloggers like this: