Contact telefonic: 0746385854


Home » Gradina cu magnolii – mai vor inca trei blocuri

Gradina cu magnolii – mai vor inca trei blocuri

 

Gradina cu magnolii – mai vor inca trei blocuri

 

“Gradina cu magnolii” (site) este un complex de vile, pe str. Lunca Bistritei (la intrarea in parcul Gheraiesti), fiecare vila avand mai multe apartamente spre vanzare. In prezent exista 6 astfel de vile-blocuri, iar proprietarul SC General Constructii Tehnic Plus SRL doreste sa extinda complexul cu inca 3 astfel de vile-blocuri. Mai multe detalii gasiti pe siteul Primariei Bacau (despre proiect si despre raspunsul la observatiile cetatenilor din zona).

Perioada de consultare a publicului pentru PUZ a trecut. Oamenii din zona s-au opus acestui proiect fiecare aducand argumente mai mult sau mai putin juridice la care administratorul a dat raspunsuri considerate ca fiind bune pentru a putea demara constructia. Cetatenii afectati direct de acest posibil proiect sunt foarte revoltati si decisi sa mearga chiar si in instanta pentru a bloca acest proiect.

Asociatia Iubim Natura a intervenit tarziu in cazul acestui PUZ (ne-am autosesizat vazand informatia publicata pe siteul Primariei Bacau), cand deja trecuse perioada de depunere a argumentelor privind posibile incalcari ale legislatiei in vigoare.

In schimb, la fel ca in cazul PUZ-ului de pe str. Iosif Cocea (cititi aici), Asociatia Iubim Natura a inaintat catre Primaria Bacau o scrisoare (cititi aici) prin care cerem stoparea tuturor pasilor facuti pana acum deoarece s-a incalcat prima etapa de consultare a publicului conf. ar. 35, 36, 37 si 38 din Regulamentul local de informare a publicului (vedeti aici acest Regulament).

 

 

Va reamintim ca Asociatia Iubim Natura este o Asociatie non profit desfasurandu-si activitatea prin voluntariat si din resurse proprii, donatii, sponsorizari etc. De aceea, va rugam sa ne sustineti activitatea prin donarea a minim 10 lei prin sistemul euplatesc.ro (este nevoie de card Visa sau Mastercard) sau folosind alt mijloc (aici)

%d bloggers like this: