Contact telefonic: 0746385854


Home » Noutati » Dezastru ecologic in Bacau

???

Dezastru ecologic in Bacau

Dezastru ecologic in Bacau

 

Va avea cineva curajul sa vorbeasca despre dezastrul ecologic din Bacau acum cand suntem in campanie electorala? Sa spuna lucrurilor pe nume ar afecta atatea autoritati si tot atatea partide care le stau in spate.

 

Sambata, 17 mai 2014, au fost aduse in Bacau tone de deseuri… pe calea apei. Iata ca a plouat din abundenta si asta inseamna pe langa inundatii si transportul tuturor gunoaielor de pe marginea raurilor. Ironic, dar sub podul Serbanesti s-a adunat si mai multa mizerie de cum era (vedeti detalii aici). Si iarasi ironic, toate acestea s-au intamplat in Saptamana Nationala a Voluntariatului unde s-au impartit premii, laude, strangeri ferme de maini si pentru unul din girantii acestui dezastru ecologic: domnul Dragos Benea.

 

La Bacau, paraul Negel (cel care trece prin spatele Selgrosului) s-a umflat si a adus cu el tone de gunoaie (bidoane, sprayuri, pungi, etc.). Si a lasat aceste gunoaie nu doar de-a lungul lui ci si sub podul de la Serbanesti si pana la barajul de dupa Insula de Agrement. Toti bacauanii care au fost la targul duminical de la Serbanesti sau cei care s-au dus la Insula au putut vedea dezastrul.

 

Autoritati responsabile:

- Administratia Nationala Apele Romane – Directia apelor Siret – Director Emil Vamanu

- Consiliul Judetean Bacau – Presedinte Dragos Benea

- Garda de mediu Bacau – Director Tiberiu Ciobanu

- Agentia pentru Protectia Mediului Bacau – Director Corina Neli Pricope

- Primaria Bacau – Primar Romeo Stavarache

- Institutia Prefecturii, judetul Bacau

- fiecare bacauan din oras sau judet care arunca gunoaiele pe jos

 

Fiecare din acesti directori de mai sus ar putea face ceva pentru a diminua astfel de dezastre (campanii de informare si educare a populatiei), unii ar putea controla marginile raurilor si aplica sanctiuni pentru nereguli, altii ar putea pune mici diguri care sa stopeze din loc in loc mizeria. Dar dupa cate se pare fiecare acopera pe fiecare.

 

Asociatia Iubim Natura a scris tuturor acestor Institutii cerand un raspuns pentru aceasta poluare.

 

De asemenea, un cuvant de spus in aceasta privinta are si Centrul Regional de Ecologie Bacau coordonat de domnul Gritcu Gabriel. Vom urmari cu interes si pozitia lor fata de aceasta poluare.

 

In final, remarcam cu tristete lipsa de reactie a presei “libere” din Bacau, precum si a celor care publica stiri pe siteul sau blogul lor.

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Comentarii

comentarii

%d bloggers like this: