Contact telefonic: 0746385854


Home » Noutati » Adapostul de caini al Primariei Bacau

caini_primaria_bacau

Adapostul de caini al Primariei Bacau

Adapostul de caini al Primariei Bacau.

Intre dezastru si disperare

 

Se zice o imagine face cat o mie de cuvinte. Noi am atasat imaginii si cateva cuvinte. Nu sunt o mie dar sunt destul de elocvente.

 

Conform unui control al ANSVSA in perioada 8-11 aprilie 2014 s-au gasit mai multe nereguli grave la Adapostul de caini al Primariei Bacau. Citam: “deţinerea unui număr de peste 1.000 de câini pe un spaţiu viran neamenajat, depăşirea numărului de câini permis de lege a fi cazaţi într-o cuşcă, cuşti neconforme cu prevederile legale şi neigienizate, cazarea căţelelor cu pui împreună cu câini adulţi etc.“. Comunicatul de presa il gasiti aici.

 

Asociatia Iubim Natura condamna folosirea dezastruoasa si ilegala a fondurilor alocate de Consiliul Local Bacau pentru desfasurarea acestei activitati.

 

In perioada de pana la acest control din calculele facute rezulta o mortalitate de cel putin 250 caini/luna. Inseamna ca declaratiile oficiale ale Primariei Bacau cu privire la numarul de caini detinuti au fost false sau acesti caini au fost omorati cu premeditare. In niciun adapost nu poate exista o asemenea mortalitate.

 

Cea mai mare parte din caini sunt tinuri pe 20 de hectare (fosta groapa de gunoi) unde nu au acces la apa. Doar cand ploua se umple un canal de 10/1 m si un “helesteu” de 20/20 m. Precizam ca in aceasta apa exista in mod sigur si scurgeri de toate tipurile (toxice, radioactive, etc.) de la groapa de gunoi.

Tot in acest imens tarc cainii fiind liberi s-au format pe haite facand imposibila hranirea tuturor cainilor. Din aprecierea noastra doar jumatate pot fi hraniti in conditii cat de cat normale.

Interventia veterinara in acest tarc imens este nula. De fapt, in prezent Adapostul Primariei nu are medic veterinar. Orice caine care este sfasiat de o haita nu are nicio sansa sa fie reperat si dus pentru tratament la un medic veterinar. Ca sa nu mai vorbim de alte boli precum raie, etc.

 

Implicatiile sunt grave si se intrevede o cercetare penala atat pentru delapidare de fonduri cat si pentru neglijenta in serviciu.

 

Asociatia Iubim Natura va urmari acest subiect si va continua sa va transmita informatii.

Update: Conform declaratiilor neoficiale inca ale domnului Gritcu Gabriel, director al Adapostului de caini, situatia va fi in scurt timp remediata realizandu-se padocuri pentru circa 100 de caini.

 

??? ??? ??? ???

Comentarii

comentarii

Post Tagged with , ,
%d bloggers like this: